Spelregels voor deelname

De Postcoderoos

De postcoderoosregeling voor zonnepanelen is op 1 april 2021 gewijzigd. De nieuwe subsidie heet SCE: Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking.

Onder deze regeling ontvangt Energie Coöperatie Teylingen subsidie voor een productie-installatie die collectief hernieuwbare elektriciteit opwekt (zon, wind en waterkracht). De coöperatie keert de winst die ze zo maakt weer uit aan de deelnemers aan het project.

Zowel de productie-installatie als de leden van de coöperatie moeten gevestigd zijn in de postcoderoos. De leden van de coöperatie kunnen particulieren zijn of zakelijke kleinverbruikers.

De postcoderoosregeling is een exploitatiesubsidie: de subsidie wordt betaald voor de productie van elektriciteit, uitgedrukt in het geproduceerd aantal kWh. Op deze manier compenseert de subsidie het verschil tussen de kostprijs van de hernieuwbare elektriciteit en de marktprijs van elektriciteit. Recente informatie van de overheid vind je hier 🔗.

Voor wie

Deelnemers (particulieren en organisaties/bedrijven) die binnen de ‘postcoderoos’ wonen van de zonne-energie installatie mogen meedoen met collectieve energie projecten, mits ze een kleinverbruiksaansluiting hebben. De postcoderoos bestaat uit de viercijferige postcode van de centrale postcode plus alle direct aangrenzende postcodegebieden. De productie installatie moet in één van de postcodes binnen de vastgestelde ‘roos’ liggen.

Ons eerste project lag in postcode 2171. Vanwege de postcoderoosregeling moeten deelnemers wonen in in Sassenheim (2171, 2172), Voorhout (2215), Warmond (2361), delen van Lisse (2161) of het noordelijke deel van Oegstgeest (2343).